رئیس کل دادگستری استان یزد گفت: برای تعالی و قوام بخشی به جشنواره ملی دادخند، باید استاندارد های مناسب با یک رویداد در تراز ملی لحاظ شود.
حجت الاسلام والمسلمین حسین طهماسبی در نشست نقد و بررسی و تقدیر از عوامل و مدیران ادارات همکار در برگزاری دومین جشنواره شعر طنز عدلیه(دادخند) افزود: به صرف دعوت از یک مجری سرشناس تلویزیون و یا حضور یک میهمان کشوری، اطلاق لفظ جشنواره ملی چندان صحیح نیست، جشنواره، زمانی ملی محسوب می شود که به ایجاد یک گفتمان و یا راه اندازی یک جریان در سطح ملی منجر شود.
وی ضمن تقدیر و تشکر از تمامی عوامل دست اندر کار در این جشنواره، تصریح کرد: بدون تردید سطح جشنواره دوم دادخند از حیث کمی و کیفی نسبت به جشنواره اول بالاتر آمده اما باید پذیرفت که هنوز برای تعالی آن باید کار کرد.
این مقام قضایی بررسی دقیق و تحلیل کارشناسی آثار واصله به جشنواره را خواستار شد و گفت: آثار رسیده فارغ از کیفیت آن، انعکاسی از نگاه جامعه به دستگاه قضایی و سایر رویکردها و فرایندهای عدلیه است، لذا در انتشار آثار و استفاده از آثار واصله، باید تمام آثار دسته بندی شود و سپس ضمن تحلیل موضوعی برای کارکنان داخلی، بر اساس موضوعات و کیفیت، برای جامعه در قالب های هنری منتشر گردد.
وی با اشاره به این موضوع که دستگاه قضایی، پذیرای نقد های سازنده در هر قالب و سبکی است، ابراز داشت: نقد باید خطوط قرمز کاذب و موهوم مرتبط با یک دستگاه را بشکند و ضمن آنکه به خطوط قرمزی که بر اساس اصول و قوانین تعریف شده پایبند باشد.
رئیس کل دادگستری بر استمرار فعالیت های دبیرخانه جشنواره با هدف غنی بخشیدن به دوره های آتی تأکید کرد و گفت: نباید منتظر کلید خوردن دوره بعدی جشنواره شد بلکه باید ضمن ثبت، ضبط و انتشار آثار فاخر دوره های قبل، جهت دهی و غنی بخشی این جشنواره با برگزاری محفل های هنری مستمر، فراخوان محتوا برای موضوع های روز و آموزش ضمنی در استان، تا موعد دوره سوم، پیگیری و دنبال شود.
وی اظهار داشت: استفاده از اساتید برجسته کشوری و استفاده از تجربیات موثر سایر دستگاه ها در این زمینه باید در دستور کار باشد.
حجت الاسلام طهماسبی با بیان اینکه، نقد در قالب طنز باید تناسب خویش را با ابعاد موضوع حفظ کند، افزود: معمولا در طنز همانند کاریکاتور برای ایجاد توجه، یک موضوع درشت نمایی می شود، اما باید توجه داشت این درشت نمایی نباید از حد خود تجاوز کند چراکه درشت نمایی بیش از حد به جای اینکه موجب جلب توجه به عیب و ایراد شود می تواند به اصل موضوع صدمه بزند و مخاطب را دچار سردرگمی کند.
وی تصریح کرد: نقد با سیاه نمایی متفاوت است؛ در نقد برخی از موضوعات و فرایندها به چالش کشیده می شود که باید مورد اصلاح قرار گیرد اما اگر به بهانه نقد، سیاه نمایی صورت گیرد، هیچ خیر و برکتی ایجاد نمی شود.
رئیس کل دادگستری استان با اشاره به سه خط قرمزی که دستگاه قضایی دارد و از آن عدول نمی کند خاطرنشان کرد: موضوع ولایت و نظام، قانون و حق الناس سه اصلی است که دستگاه قضایی اساساً نمی تواند از آن عدول کند اما در سایر جهات، هیچ بیمی از پذیرش نقد ندارد.
وی گفت: دستگاه قضایی، منتسب به ولایت است، مبنای کارش با قانون است و مرجع رسیدگی به حق الناس است و از این رو در زمینه این سه اصل هرگز کوتاه نخواهد آمد.
شایان ذکر است در این نشست، ضمن نقد و بررسی مسائل و موضوعات مرتبط با جشنواره شعر طنز عدلیه، از عوامل دست اندر کار دادخند، تقدیر شد.