مدیر نمایندگی ستاد مردمی دیه استان یزد تصریح داشت : مبلغ کل بدهی این مددجویان مبلغ ۱۸۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده که مبلغ ۱۵۹ میلیارد تومان در قالب اخذ گذشت رضایت مندانه از شکات، قبولی اعسار و آورده محکومین تامین شده و مابقی این مبلغ مابقی این مبلغ از منابع این ستاد شامل کمک های خیرین و نیکوکاران نوعدوست و تسهیلات بانکهای عامل به مبلغ ۲۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان به حساب سپرده دادگستری واریز و زمینه آزادی این ۱۶۲ نفر فراهم شده است.
عظیمی ادامه داد : در سال جاری نیز به همت نیکوکاران و به همت ستاد مردمی دیه استان تعداد ۳۰ زندانی جرائم غیر عمد از زندانهای استان آزاد و به آغوش گرم خانواده خود بازگشتند.
وی با بیان این که ۲۶ نفر از این مددجویان دارای جرائم مالی، ۲ مورد مهریه و ۲ مورد مربوط به نفقه بودند افزود: مبلغ کل بدهی این مددجویان را ۲۵۲ میلیارد ریال ذکر و تصریح کرد: مبلغ ۱۹۸ میلیارد ریال در قالب اخذ گذشت رضایتمندانه از شکات، قبولی اعسار و آورده محکومین تامین شده و مابقی این مبلغ از منابع این ستاد شامل کمک های خیرین و نیکوکاران نوعدوست و تسهیلات بانکهای عامل به مبلغ ۵۴ میلیارد ریال به حساب سپرده دادگستری واریز و زمینه آزادی این ۳۰ نفر و بازگشت آنها به آغوش گرم خانواده فراهم شد.
عظیمی با اشاره به فراهم شدن زمینه آزادی دو محکوم مالی دیگر در روزهای اخیر و آزادی قریب الوقوع آنها به زمینه سازی رهایی از زندان و بازگشت به کانون گرم خانواده جمعا برای ۳۲ زندانی جرائم مالی غیرعمد در سال جاری با مشارکت مردم خیرجوی یزد، بیشترین تعداد زندانیان جرائم مالی غیر عمد استان را محکومان مالی و سپس موارد مربوط به مهریه و نفقه عنوان کرد.
مدیر نمایندگی ستاد دیه استان از تعداد زندانیان جرائم مالی غیرعمد استان را ۵۱ نفر خبر داد و گفت: در حال حاضر ۵۱ نفر از این مددجویان شامل ۲۸ محکوم مالی و ۲۳ مورد مرتبط با مهریه مشمول کمک ستاد دیه استان هستند.
وی با بیان این که خوشبختانه با فرهنگ سازی در زمینه بیمه هم اکنون یزد زندانی محکوم پرداخت دیه تصادفات و دیه حوادث کارگاهی ندارد، متذکر شد: بیشترین تعداد زندانیان جرائم غیر عمد، مالی و در نوبت بعد مهریه و نفقه هستند.
عظیمی گفت: منابع مورد نیاز برای کمک به آزادی زندانیان مالی جرائم غیرعمد تماماً با مشارکت مردمی تامین میشود و هیچ پولی از بخش دولتی در این باره اخذ نمیشود.
وی در ادامه افزود : هرچند خوشبختانه شاهد مسئولیت اجتماعی بالای مردم یزد در این رابطه هستیم ولی با افزایش مبالغ بدهی زندانیان، کمکهای فراوان امروز یزدیها با بدهیها همخوانی ندارد.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود به پویشها و اقدامات صورت گرفته در راستای فرهنگ سازی کمک به زندانیان در سال گذشته پرداخت و گفت : ساخت دو برنامه تلویزیونی «ماه مهربانی» ویژه ماه مبارک رمضان ؛ «نذری ماندگار» جهت ماه محرم ؛ اجرای پویشهای «هر هیات آزادی یک زندانی»، «قدم به قدم تا آزادی»، «نخل آزادی»، «بخشش کریمانه»، «رضوان» و «صحنهای برای رهایی» در مناسبتهای مختلف دینی و نیز اجرای پویشهایی همچون بهاریه ویژه عید نوروز، یلدای رهایی به مناسبت شب یلدا ، زندان جای مادران نیست همزمان با سالروز میلاد با سعادت حضرت فاطمه الزهرا(س) و «نفس در قفس و فجر آزادی» از جمله اقدامات ستاد دیه استان عنوان کرد .
مدیر نمایندگی ستاد دیه استان یاداور شد: دانش آموزان استان یزد هم مانند خیرین این دیار برای آزادی زندانیان غیرعمد دست بکار شدند و به برگزاری پویش «نفس در قفس» اقدام کردند این پویش توسط دانش آموزان یک مدرسه با همکاری کادر مدرسه به مدت پنج سال است که برگزار می شود و زمینه های آزادی چند مددجوی زندانی را هر سال فراهم می کنند.
عظیمی افزود : در پویشهای که برگزار شد، کودکانی بودند که قلکها خود را شکستند و برخی دیگر حسابهای پسانداز بانکی شان را برای آزادی زندانیان غیرعمد اهدا کردند تا بچههای همسن و سال آنان دیگر از زندانی بودن پدر یا مادر در رنج نباشند، همچنین برخی عروس و دامادها نیز به ستاد دیه استان رفتند و با پرداخت بخشی از هزینههای جشن عروسی، شادی شروع زندگی مشترک خود را با خانواده زندانیان غیرعمد تقسیم کردند.
وی گفت : در سال گذشته با اجرای پویش فجر رهایی ۱۰ مددجو ، پویش هر هیات آزادی یک زندان ۱۲ مددجو، قدم قدم تا آزادی ۱۴ مددجو ، پویش رضوان و پنجشنبه های مهربانی ۵۰ مددجو، یلدایی رهایی پنج مددجو و نخل آزادی یک مددجو از زندان آزاد شدند.
عظیمی در پایان از برنامههای پیش روی ستاد مردمی دیه شامل برگزاری پویش «هر هیئت آزادی یک زندانی» در ماه محرم و ساخت برنامه تلویزیونی «نذری ماندگار» خبر داد .