بازدید مدیر کل پزشکی قانونی یزد از دفتر رسانه ای بشارت نو

مدیر کل پزشکی قانونی در راستای برنامه های دومین جشنواره عدلیه و رسانه از دفتر  رسانه ای بشارت نو بازدید کرد.

مديركل پزشكي قانوني استان يزد در بازدید از دفتر گروه رسانه ای بشارت نو، با اشاره به اهميت اطلاع رساني و ضرورت آگاهی بخشی به آحاد جامعه؛ بر جايگاه مهم مطبوعات به عنوان يك نماد فرهنگي در کشور تاكيد كرد و افزود: امروزه با وجود توسعه شبكه هاي مجازي و تعدد منابع خبري، حفظ مطبوعات به عنوان نمادهاي فرهنگي اهميت فراواني دارد. در دوره کنونی اخبار گمراه کننده و اطلاعاتی که مبتنی بر واقعیت نیستند افزایش یافته و در این راستا لازم است نشریاتی که به درستی رسالت خود را در جهت انتقال درست اطلاعات و اخبار انجام می دهند، مورد حمایت قرار گیرند.
«فريبرز آيتي» افزود: پزشكي قانوني ارگاني است كه با سطوح مختلف جامعه در ارتباط است و تمام حوادث ناگواری كه براي انسان ها رخ مي دهد از جمله آسیب های روانی و جسمی، خودکشی، قتل و ... به اين سازمان ارجاع داده مي شود و پزشكي قانوني در اين خصوص مي تواند به رسانه ها مرتبط شود زيرا همواره سعي بر اين است كه به سمت و سويي پيش برويم كه ديگر در جامعه به سازمان پزشكي قانوني نيازي نباشد.
وی با تاکید بر حجم زیاد پرونده های ورودی به این سازمان بیان داشت: به طورکلی یک سوم از پرونده هایی که در دادگستری تشکیل می شوند به پزشکی قانونی ارجاع داده می شود. در نتیجه حجم پرونده هایی که به این سازمان وارد می شود، بسیار زیاد است.
 
آیتی هشدار داد: متاسفانه یزدی که در شاخص های آسیب اجتماعی چه در بحث خودکشی و قتل و چه در بحث طلاق و نزاع همواره در رتبه ی آخر در بین سایر استان ها قرار داشت، امروز در جدول "فراوانی آسیب های اجتماعی" در کشور 10 پله صعود داشته که به معنای افزایش این آسیب ها در استان یزد و دور شدن از وضعیت ایده آل گذشته خود است. بنابراین لازم است این مهم به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد زیرا رفع این مشکلات به دست یک ارگان و نهاد ممکن نیست و همه باید در این راستا تلاش کنند.
به گفته وی؛ حدود 25 سال پیش یک پزشک قانونی و تعداد اندکی کارمند استان یزد را پوشش می داند اما اکنون بالغ بر 20 پزشک در رشته های مختلف و 60 کارمند در حال فعالیت هستند که این تعداد نیز گاه پاسخگوی حجم پرونده های استان نیست.
 
آیتی همچنین تصریح کرد: دو آسیب خودکشی و قتل نسبت به دو سال گذشته در یزد افزایش بالای 40 درصد را تجربه کرده است که البته شاخص ها و متغیرهای متعددی در آن دخیل هستند و یکی از دلایل قابل توجه آن، مهاجر پذیر بودن استان یزد است زیرا بسیاری از افرادی که به این استان وارد می شوند با منش و فرهنگ یزد بزرگ نشده و رشد نیافته اند بنابراین مشکلات عدیده ای را نیز با خود به یزد وارد می کنند.
وی همچنین مهاجرت نخبگان از یزد و ورود قشر کارگر به این استان را یکی از چالش های مهم امروز یزد دانست و گفت: استان یزد قشر کارگر بدون تحصیلات و تخصص را وارد کرده و در ازای آن نخبگان، شهر را ترک کرده اند که این خود باعث شده یزد، کم کم از محتوا خالی شود.
آیتی، توسعه نامتوازن و تاکید صرف بر بعد اقتصادی توسعه را از دیگر دلایل مشکلات امروز جامعه خواند و عنوان کرد: در دوره ای توسعه در استان یزد صرفا بر محور اقتصاد و صنعت شکل گرفت و اکنون درحال تاوان دادن بابت این بی توجهی به سایر ابعاد توسعه هستیم. یزد همواره به عنوان یک شهر با ساکنان فرهیخته شناخته می شد که متاسفانه اکنون در حال از دست دادن این نگرش نسبت به این استان هستیم.
وی در نهایت خاطر نشان کرد: مجموعه پزشکی قانونی در استان یزد یکی از تخصصی ترین نیروهای انسانی در کشور را داراست و از این نظر نسبت به استان های هم رده خود در کشور برتری دارد.